Over de auteur

Als sporters verliezen …
Als managers worstelen …
Als acteurs podiumvrees krijgen …
Dan bellen ze deze man …

Erik Bertrand Larssen

De meest gedreven mental coach van Noorwegen

Erik Bertrand Larssen was altijd het kleinste jongetje van de klas. Hij had een spraakgebrek en omdat zijn familie vaak verhuisde, moest hij regelmatig wennen aan nieuwe scholen en omgevingen. Bertrand (vernoemd naar zijn grootvader en idool) was meestal de buitenstaander, de waarnemer, en een gemakkelijke doelwit voor pestkoppen. Toen hij op twaalfjarige leeftijd werd onderworpen aan een ongewoon grondige ronde van ‘dynking’ (waarbij sneeuw overal onder je kleren wordt gestopt) op het schoolplein, ging hij naar huis om zich om te kleden en besloot hij dat het genoeg was.

Zes jaar later begon hij zijn carrière als soldaat en officier in het Noorse leger. Nadat hij voor de tweede keer de legendarische ‘helweek’ (vergelijkbaar met ‘de afmatting’ van het Nederlandse Korps Commandotroepen) voltooide, werd hij geselecteerd voor het Airborne Ranger Squadron in de Noorse Special Forces. Hij heeft gediend in Afghanistan, Bosnië, Kosovo en Macedonië, als onderdeel van NAVO-operaties met elitetroepen als de Britse Special Air Service.

Tijdens zijn militaire carrière behaalde Bertrand een mastergraad in bedrijfseconomie. Na het verlaten van het leger werkte Bertrand in de telecomsector en als headhunter voor Mercuri Urval. Daarnaast begon hij al snel met het coachen van mensen. Betrands eerste echte klant legde zes jaar geleden 20 euro neer voor een kop koffie en wat loopbaanadvies. Vandaag de dag is Bertrand de nummer 1 mental coach in Noorwegen. Zijn methoden en technieken worden in verband gebracht met de economische groei in verschillende internationale bedrijven, zoals Microsoft en Boston Consulting Group. Ook heeft hij diverse topsporters gecoacht, onder wie Suzann Pettersen, een van de beste golfsters ter wereld, World Cup-skiër Martin Sundby en langlaufer Petter Northug, tweevoudig winnaar van olympisch goud in 2010.

Coachingsfilosofie

Centraal in Bertrands coachingsfilosofie is geleidelijke verbetering in de tijd. Hij heeft de kans gehad om de beste soldaten, de beste ondernemers en de beste atleten van dichtbij te bestuderen en Bertrand is van mening dat wat de besten van de rest scheidt, de kleine keuzes zijn die ze maken, elke dag. De constante, minimale verbetering die zowel uitvoerbaar als blijvend is, creëert succesgewoontes. Bertrand heeft een unieke aanpak in het veranderen van de manier waarop mensen in staat zijn om hun eigen dromen te bereiken en elk gebied van hun leven te verbeteren. Bertrand begon zijn eigen coachingsbedrijf Bertrand AS in 2010. Het is vanaf de start winstgevend en ontwikkelt zich nu tot een adviesbureau gericht op change management voor grotere ondernemingen. Partners behoren tot de top van de internationale businessconsultingbedrijven en onder de klanten bevinden zich grote industriële bedrijven in Noorwegen en daarbuiten.

Referenties

Mads Syversen – CEO – Arctic Securities
André Villa – FMX rijder
Silje Nergaard – Artist
Martin Johnsrud Sundby – Skiër
Jan Kristensen – Directeur Telena ASA
Dagfinn Ringås – Direuteur IWBG, Microsoft
Thomas Högstedt – Tenniscoach

trilogie-page

Boeken

Ook Bertrands boeken zijn uiterst succesvol. Van Genadeloos, haal het beste uit jezelf met mental training en Helweek, 7 dagen die je leven veranderen en NU! – Pak het moment, het is alles wat je hebt zijn in Noorwegen meer dan 200.000 exemplaren verkocht en de rechten zijn verkocht aan meer dan 16 landen.

 

Erik Bertrand Larssen

Erik Bertrand Larssen

KOOP DE BOEKEN HIER

Media

In 2015 zond TV3 Noorwegen (eigendom van Modern Times Group) de tiendelige serie ‘Bertrand’s Method’ uit, een reality/documentaireserie waarin Bertrand als presentator gewone mensen helpt bij het geven van een nieuwe richting aan hun leven en het bereiken van doelen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.

© Helweek 2022